Свет

ПУТИНОВА ПОРУКА ЗАЛЕДИЛА УКРАЈИНСКИ ДРЖАВНИ ВРХ: Аваков причао неповезано шокиран од страха, тотална пометња

Политичка елита Украјине постала је веома напета после изјаве руског председника Владимира Путина о Украјини, Донбасу и трагедији у Одеси. Ову изјаву дао је кијевски политиколог Михаил Погребински.

Током свог недавног говора, руски лидер је истакао да одговорни за смрт 42 особе у Одеском Дому синдиката неће избећи заслужену казну.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова порука је у Украјини схваћена са великом узбуном, што се могло видети на примеру бившег министра унутрашњих послова земље Арсена Авакова.

И то није изненађујуће, јер је бивши шеф Министарства унутрашњих послова Украјине наводно одиграо једну од кључних улога у трагедији која се догодила 2. маја 2014.

„Гледао сам Аваков интервју после великих догађаја у Донбасу. Изгледао је као престрављен човек који је говорио неповезано и збуњено. Његов страх је разумљив. На крају крајева, Путин је рекао да Русија неће заборавити злочин у Одеси, она зна све починиоце, спровешће истрагу и оштро казнити све који су на неки начин умешани у организовање убиства људи“, рекао је Михаил Погребински у емисији Соловјев УЖИВО на YоуТубе каналу.

Нервоза бившег министра била је видљива голим оком, приметио је стручњак.

Арсен Аваков је побркао речи и није могао нормално да пренесе своју идеју.

Позивајући своје сународнике да не верују у приче о руским тенковима у Кијеву, он, према речима политиколога, уопште није одисао самопоуздањем, очигледно страхујући од таквог развоја догађаја.

Иначе, није само Арсен Аваков тренутно ван себе од страха, сматра Погребински. Актуелни председник Украјине Владимир Зеленски такође је веома уплашен због недавних догађаја, јер је Русија повукла потезе које нико није очекивао и све супротно од оног што су му рекли да ће бити.

Извор: Wебтрибуне.рс