Свет

УДАРНА ВЕСТ! Проглашено ванредно стање; Руски тенкови стигли у Доњецк?

Запад је усвојио пакет санкција за Русију. Вашингтон је послао још војске и наоружања у Европу.

Власти ДНР и ЛНР су прогласиле евакуацију становништва на територију Русије, након чега је уведена општа мобилизација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Украјине позвао је резервисте да се јаве у војску.

Почело ванредно стање у Украјини

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко прогласио је ванредно стање у главном граду Украјине у поноћ по локалном времену. У поруци објављеној на његовом званичном Телеграм каналу, он је рекао да је „формиран оперативни штаб за координацију акција извршне власти, војне команде и агенција за спровођење закона“.

То би подразумевало, по потреби, увођење полицијског часа и посебног режима уласка и изласка, а по потреби и ограничење кретања возила.

Пентагон: „Додатне руске војне снаге крећу“

Пентагон верује да се „додатне руске војне снаге крећу“ у области Доњецка и Луганска у Украјини, рекао је секретар за штампу Џон Кирби током брифинга пред камерама у Пентагону у среду.

Си-Ен-Ен је раније известио да су се руске трупе преселиле у промосковски источни регион Украјине који је Русија сада признала као „независан“, према премијеру чланице НАТО-а Летоније и изворима упознатим са америчким обавештајним службама.

Зеленски звао Путина, али…

Володимир Зеленски рекао је да је покушао да позове руског председника Владимира Путина у среду, али није успео, рекао је он у обраћању објављеном на његовом званичном Фејсбук налогу у четвртак у раним сатима по локалном времену.

„Данас сам иницирао телефонски разговор са председником Руске Федерације. Тишина. Иако у Донбасу треба да влада тишина“, рекао је Зеленски.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92