Русија

Запад у страху! ПУТИН ПОДИГАО ОРУЖЈЕ ЗА КОЈЕ ТВРДИ ДА ЈЕ НЕПОБЕДИВО!

Руски председник Владимир Путин је поводом празника Дана заштите отаџбине открио да је и најмоћније оружје његове земље стављено наготовс.

Руски председник Владимир Путин послао је никад моћнију поруку Сједињеним Америчким Државама, НАТО и ЕУ у тренутку екстремно затегнутих односа Москве и тог западног савеза, истакавши како његова земља поседује непобедиво оружје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Снажна порука шефа Кремља дошла је на дан када Руска Федерација обележава Дан заштитника отаџбине. Председник је најпре сународницима честитао празник, а одмах потом и подсетио на тешку међународну ситуацију.

– Видимо колико је комплексна међународна ситуација, какве опасности крију постојећи изазови као што су дестабилизација система контроле наоружања или војна активност блока НАТО. Русија ће наставити да штити интересе државе и безбедност грађана. Понављам: интереси Русије, безбедност наших грађана за нас су на првом месту. Стога ћемо наставити да развијамо, унапређујемо војску и флоту – поручио је одлучно руски лидер и открио да на актуелним војним вежбама на којима се спроводи изненадна провера борбене готовости руских оружаних снага учествују и јединице које су буквално непобедиве.

– На борбено дежурство је стављено оружје коме нема равног у свету. Наставићемо да развијамо перспективне системе наоружања, укључујући хиперсонично и оружје које се заснива на новим физичким принципима, да проширујемо употребу напредних дигиталних технологија и елемената вештачке интелигенције. Такви системи су заиста оружје будућности које значајно повећава борбени потенцијал наших Оружаних снага – рекао је руски лидер и подсетио да су руске јединице током операција у Сирији показале своју спремност и одлучност.

Путин је нагласио и да верује у руске војнике и официре, у њихов високи професионализам, храброст и поузданост, у то да ће штитити мир и спокој руских грађана, да ће бранити националне интересе Русије. Пожелео им је здравља и успеха у служби, а такође је упутио најбоље жеље њиховим породицама и ближњима.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс