Издвајамо Регион

РАМА О УКРАЈИНИ: Албанија ће подржати САД против Русије

Албански премијер Еди Рама открио је данас да ће Албанија и САД бити копредседавајући по питању Украјине у Савету безбедности УН, преноси Репортери.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је навео Рама, Тирана је „добила коначну потврду од америчког Стејт департмента да ће САД и Албанија бити копредседавајући у Савету безбедности УН по питању Украјине“.

„У међународној арени, Албанија је похваљена због свог карактера, стабилности, али и због способности да игра своју улогу земље која промовише мир, промовише безбедност, као земља која је чланица НАТО-а, а са друге стране је земља са позицијом истакнутог у нашем региону”, рекао је Рама.

Албански премијер је истакао да „будући да смо активни на тако акутном питању као што је Украјина, али и спремни за конкретан рад у арени међународних односа, ми у очима свих дефинишемо оно што желимо да наша улога буде – сила која доприноси добру“.

„Веома смо узбуђени овим развојем догађаја јер је то кулминација напора, круна у наставку напора да Албанија дође на потпуно другачији ниво на међународном нивоу“, изјавио је Рама, пренео је Косово онлајн.

 

Извор: rs.sputniknews.com