Издвајамо Спорт

МРЖЊА ПРЕМА НОЛЕТУ ЈЕ ОГРОМНА: Аустралијска црна листа – ово је прешло све границе

Незаслужен ‘хејт’ према најбољем тенисеру свих времена.

Хајка коју су аустралијски медији водили према Новаку Ђоковићу пре, током и после гренд слема у Мелбурну изгледа да је дала резултат. Први рекет света сада дефинитивно није добро котиран у светској јавности када је у питању јавно мњење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Највише ‘хејтерских’ коментара (негативних коментара) на друштвеним мрежама Новак Ђоковић добио је на Твитеру. Тако барем каже истраживање угледног сајта „Пиксвајс“.

Ноле се налази на петом месту за прошлу годину, а оно што је евидентно јесте рапидан раст негативности уз име Новака Ђоковића почетком 2022. године.

Наиме, истраживачи „Пиксвајса“ преносе да је током свега онога што се десило у Мелбурну, Новак Ђоковић за мало више од две недеље добио готово исти број узнемирујућих и негативних порука на твитеру као у периоду за целу 2021. годину.

На листи води Јапанка Наоми Осака, која се на удару твитераша нашла због свог става да не излази у медије, говорећи да је питања новинара о разним темама доводе у стање депресије.

Друга је Серена Вилијамс, трећи Енди Мареј, што је занимљиво пошто они нису много ни играли прошле године, док је четврта Британка Ема Радукану, изненађујућа победница УС опена за 2021. годину.

Потом следе Роџер Федерер, Стефанос Циципас, Рафаел Надал, Александар Зверев и Симона Халеп.

 

Извор: srbijadanas.com