Русија

Русија на нишану, следи бруталан удар на Москву

Ако људи, организације и компаније буду стављени на листу санкција ЕУ, сва њихова имовина у ЕУ биће замрзнута.

Према информацијама немачког магазина Шпигл, Комисија ЕУ неочекивано је предложила далекосежне санкције Русији према којима ће стотине људи и компанија бити стављено на „казнену“ листу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према дипломатама, нацрт који је у уторак представљен земљама чланицама предвиђа забрану трговања обвезницама руске владе како би се руској држави отежало рефинансирање.

Поред тога, наводи се да се неколико стотина људи и компанија налази на листи санкција ЕУ. Планиране казнене мере првобитно су предложене усмено. О томе је прва известила новинска агенција дпа.

Ако санкције буду усвојене како је предложено, било би погођено око 350 посланика руског парламента који су гласали за руско признање самопроглашене Луганске и Доњецке Народне Републике у источној Украјини, али и банке које послују у источној Украјини. Такође, прописи ЕУ о слободној трговини са Украјином више не би требало да се примењују на подручја у источној Украјини.

Ако људи, организације и компаније буду стављени на листу санкција ЕУ, сва њихова имовина у ЕУ биће замрзнута. Поред тога, наведеним лицима више није дозвољен улазак у ЕУ и више се не може пословати са онима који су погођени.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс