Србија

СЕКИРОМ УБИО ЧОВЕКА ЧИЈУ ЈЕ КУЋУ КУПИО НА ЛИЦИТАЦИЈИ? Живко није могао да прежали што је остао без дома!

Живко Ђаковић (76), који је због хипотеке остао без дома, стално обилазио вишеспратницу. Нови власник Живојин Н. ухапшен због сумње да му је после свађе пресудио

Живојин Н. (72) ухапшен је због сумње да је секиром убио Живка Ђаковић (76), који је пре шест година због кредита изгубио кућу, коју је он купио на лицитацији. Ђаковић је, игром судбине, убијен управо у својој старој кући. Језиви злочин догодио се прекјуче у вишеспратници коју је Живко годинама градио у Улици Ослобођења у Рушњу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Живојин и Живко су годинама имали нерашчишћене односе. Ђаковић је често долазио пред врата Живојину, који је у вишеспратницу само обилазио, а овај га је константно провоцирао због изгубљене куће. Претпоставља се да је и кобног дана Живко опет дошао до своје старе куће. Једноставно није могао да поднесе да је она у туђем власништву – почиње причу извор:

Свађа

– Избила је свађа међу њима, Живојин је дограбио секиру и како се сумња, пресудио Живку. Наводно је после тога изашао из куће, а крвавог Живка оставио да лежи на поду.

Живојин Н., како сазнајемо, сам се предао полицији.

– Он је у пратњи адвоката отишао у полицијску станицу и рекао да је убио Живка. Међутим, не искључује се могућност и да је неко други пресудио Ђаковићу, а да је Живојин преузео злочин на себе – каже извор и додаје да је Живојину одређено задржавање до 48 сати због тешког убиства, те да ће бити приведен на саслушање у Више тужилаштво.

Дугови

Мештанин Рушња за Курир каже да је Ђаковић кућу надограђивао годинама.

– Живко је цео живот у овом крају и радио је у иностранству. Кућу је градио годинама вредно и поштено, али је пре неку деценију почео његов суноврат. Неко из породице је подигао кредит и тако је дуг од 10 хиљада евра почео да расте. Чули смо да су чак и од зеленаша узимали паре. Међутим, како је камата расла морали су да подигну кредит у банци како би се вратио тај зеленашки дуг – каже мештанин Рушња.

Он додаје да су се Ђаковићеви проблеми из године у годину гомилали.

– Имао је 60 хиљада динара пензију, али је целу давао на кредит! Човек није имао шта да једе, све је давао на дуг који се увећавао – прича комшија убијеног. Мештани објашњавају и како је дошло до тога да осумњичени купи кућу од жртве.

– Након што је Живко изгубио кућу, Живојин је био тај који ју је купио на лицитацији. Несугласице међу њима крећу пре шест година када је Ђаковић морао да се исели из породичног дома. Њему је то веома тешко пало и са женом је отишао код комшије, да ту живи у прво време, али се задржао свих ових година – каже наш саговорник.

Становао код комшије

Милутин Гашић, човек који је примио Ђаковиће под свој кров након те породичне драме, каже за Курир да је „упозоравао осумњиченог да не провоцира убијеног“.

– Живка и његову покојну жену нико није хтео да прими након што су избачени. Жена и ја смо им дали горњи спрат куће да се снађу за прву руку, али они су ту остали све до сад – каже Гашић и додаје:

– Живојин је стално долазио и изазивао га што је изгубио кућу, а ја сам му говорио да га не дира. Нисам желео да се догодио неки хаос. Живко пре злочина цео дан није био у кући, забринули смо се и тражили га, али га нисмо нашли. После смо сазнали да је убијен у свом старом дому.

Ћерке убијеног

Тражио нам је паре за нашу кућу

Полиција је јуче сатима радила увиђај, а на месту трагедије биле су и ћерке и унучад Живка Ђаковића.

– Живојин је тати нудио да откупи нашу кућу за 80.000 евра – кроз сузе су понављале ћерке.

Породица осумњиченог

Не желимо да коментаришемо

Породица Живојина Н., која живи у другом насељу, јуче није желела да даје изјаве.

– Не желимо да коментаришемо – кратко је рекла супруга осумњиченог. Комшија је испричао да су они фини, те да живе ту са сином.

– Чули смо на вестима шта се догодило, искрено шокирани смо нисмо знали да је имао проблема, као ни да би могао да убије неког.

Брат жртве

Нисмо били блиски, не знам како је остао без дома

Брат убијеног Радослав Ђаковић, каже за Курир да није био у добрим односима са братом.

– Разумите ме, не желим да причам ништа о свом брату. Ми годинама нисмо били у добрим односима. Тешко ми је, али не би даље о овој теми – рекао је брат убијеног и додао да су ствари могле да се поправе пре много година, али да до тога није дошло.

– Упознао сам се са новим власником куће мога брата. Културно се човек јавио и представио, ја сам узвратио и то је то. Знам да је мој брат изгубио кућу, али не знам детаље, јер нисмо били блиски.

Извор: Курир.рс – Б. Травица