Свет

УДАРНА ВЕСТ! Војска стављена у стање пуне борбене готовости

Јединице украјинских оружаних снага распоређене на истоку Украјине у региону Донбаса налазе се у стању пуне борбене приправности, а влада у Кијеву наставља да јача своје војно присуство на том подручју, изјавио је јутрос Иван Филипоненко, портпарол самопроглашене Народне Републике Луганск (НРЛ).

„Према провереним информацијама, главнокомандујући здружених украјинских снага генерал-пуковник Александер Павлијук наредио је пуну борбену приправност. Добили смо нове информације да украјинске оружане снаге јачају своје војно присуство на овом подручју“, наводи се у саопштењу милиције самопроглашене НРЛ објављеном на мрежи Телеграм, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуж линије непосредног борбеног контакта на истоку Украјине, ситуација се погоршала од раних јутарњих сати 17. фебруара.

Из самопроглашених НРЛ и НРД пријављена су најинтензивнија украјинска гранатирања у последњих неколико месеци, током којих су погођени и неки цивилни објекти.

Лидери самопроглашених Луганске и Доњецке Народне Републике, Леонид Пасечник и Денис Пушилин, потврдили су да је због тога организована евакуација становништва у Русију, наводећи да је повећана претња украјинских снага.

Саопштено је и да је јуче проглашена општа мобилизација свих војно способних мушкараца.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке