Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ! Биолошке активности у Украјини претња светском миру! ОГЛАСИЛИ СЕ КИНЕЗИ!

САД морају да одговоре на глобалну забринутост и поднети потпуни извештај о активностима својих војних биолошких лабораторија у Украјини и другим земљама, наводи се у уводнику кинеског дневника „Чајна дејли“.

Према званичним подацима, САД имају 26 биолабораторија и других сличних објеката у Украјини, над којима Пентагон има потпуну команду, истиче се у уводнику, пренео је ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Биолошке војне активности представљају велику претњу међународном миру и безбедности, као и безбедносним интересима свих земаља, наводи лист.

Због тога је императив да Вашингтон озбиљно одговори на глобалне забринутости на отворен, транспарентан и одговоран начин и да у потпуности поднесе извештај о својим биолошким војним активностима у земљи и иностранству и подвргне се мултилатералној верификацији, истиче „Чајна дејли“.

Обавијене тајном, опсежне америчке биолошке војне активности, такође, представљају озбиљну претњу глобалном здрављу и стабилности, стоји у уводнику.

Без обзира на то, наводи лист, амерички политичари су остали тврдоглави, чак и одбацујући забринутост међународне заједнице као дезинформацију.

„Чајна дејли“ истиче да је недавно откриће америчке биолошке војне активности у Украјини изазвало широку забринутост, али да је то откривање врха леденог брега у биолошком војном царству САД широм света.

 

Извор: Танјуг