Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Због превисоких цена, оператори гаса раскидају уговоре са грађанима

Око 80 одсто гаса којим располажу оператори тренутно долази из Русије

Бројни Аустријанци су протеклих дана суочени са писмом оператора гаса који им раскида текући уговор, због превисоких цена гаса на светском тржишту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Принуђени само да реагујемо на ситуацију на тржишту“, наводи се у писму које је упућено бројним грађанима. Постоје уговори са загарантованом ценом на неки временски период, и управо корисници тих уговора сада добијају писма о раскиду.

Оператори, за сада они мањи, обавестили су кориснике да не могу више обезбеђивати ниске цене које су уговорене. Уз писмо о раскиду уговора, корисницима се нуде и понуде за наставак коришћења услуге. Од почетка ове године 30 оператора елекетричне енергије и четири оператора гаса – подигли су своје цене.

Због високе цене гаса, већи „играчи“ су још раније подигли цене, а неки од њих су престали да прихватају нове кориснике, уз образложење да најпре морају да осигурају снабдевање постојећих.

Око 80 одсто гаса којим располажу оператори тренутно долази из Русије.

Због проблема у вези са уговорима са операторима гаса, регулаторно тело за енергију „Е-Контрол“ донело је одлуку да успостави посебан телефонски број на који се могу јавити грађани који не могу да нађу новог оператора.

Извор: Telegraf Biznis