Србија

ПРЕДСЕДНИК ОТКРИО ПОРУКУ ВЕЛИКИХ ЗЕМАЉА: Реците Вучићу, мора до вечерас, да се не игра!

Председник Александар Вучић данас је подсетио да у Србији има довољно хране, док несташице истовремено харају Европом. Открио је и да се неке земље користе триковима како би дошле до наших робних резерви уља и брашна.

– Погледајте у Европи да су рафови опустошени. Код нас су људи куповали по пет литара уља, непотребно, али то је природна људска реакција. И рафови су пуни, и резерве су пуне – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да морамо да сачувамо јестиво уље, и да се многе земље користе триковима како би дошле до наших робних резерви уља и брашна.

– Да вам не причам каквим се триковима служи једна земља да дође до великих количина нашег уља, да не причам о томе шта је са брашном и пшеницом, колики су захтеви. Имамо једну велику европску земљу која нам припрети уколико им не дамо одређене количине и то кажу – реците Вучићу морате до вечерас и да се не игра – рекао је Вучић за ТВ Пинк и наставио:

– Нема проблема, у праву су, они су велики а ми смо мали. Седам дана имам пречих проблема, а онда ћу да одговорим – оценио је.

Додао је да већ долазе људи из Републике Српске и целе БиХ и купују уље у Србији и да се дозвољава да пренесу два или три литра, иако по уредби не може ни литар да се изнесе.

– Људи кажу да не дамо сељацима да зараде, ајде немојте да обмањујете народ, пошто су сељаци своје жито предали у јулу и августу, дали млинарима и трговцима. Сада су у питању само трговци. Даћемо и њима „, рекао је Вучић.

Извор: Блиц

Ознаке