Свет

Свет у шоку! МОГУЋА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ПРЕДСЕДНИКОВОГ СИНА!

Фото: Јутјуб

Правни аналитичар Си-Ен-Ена изјавио је да је врло могуће да би против Хантера Бајдена, сина председника САД Џозефа Бајдена, савезна влада могла да подигне оптужницу након истраге о његовим пословима које је имао у иностранству, пренео је лист „Хил“.

– Ово је врло реално, у питању је свеобухватна истрага о потенцијално озбиљним кривичним делима. Видимо да савезни тужиоци у Делаверу раде управо оно што бисте очекивали да раде тужиоци у таквој ситуацији – изјавио је Ели Хониг, пренео је вашингтонски лист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хониг је казао да делује да се „захуктава“ истрага о Хантеровим прекоморским пословима.

Бајденова историја коришћења недозвољених суспстанци и веза са међународним пословима је била предмет критика репбуликанаца на рачун његовог оца неко време, додаје се у тексту „Хила“.

Бивши председник Доналд Трамп често је нападао Џозефа Бајдена због борбе његовог сина са зависношћу и, како је говорио, корумпираним пословима у иностранству, током изборне кампање 2020. године.

Први покушај Трамповог импичмента проистекао је из разговора са председником Украјине, током којег је Трамп извршио притисак на украјинског лидера да му помогне да ископа прљавштину о Хантеру Бајдену, који је пословао у Украјини са једном корумпираном нафтном и гасном компанијом, додаје „Хил“.

У уторак, Трамп је отишао корак даље у нападу на Бајдена, тражећи од руског председника Владимира Путина да објави било какву информацију коју би руска влада могла да има о Хантеру Бајдену.

– Зашто је супруга градоначелника Москве дала Бајденима, обојици, 3,5 милиона долара? То је много новца. Волео бих да Путин зна одговор на то питање. Требало би да се изјасни – казао је Трамп.

„Хил“ подсећа да је „Вашингтон пост“ ове недеље објавио извештај у којем се потврђују детаљи о Хатеровим пословима у Кини.

Министарство правде према неким наводима наставља да тражи наводне нелегалне оптужбе о лобирању консултантских фирми повезаних са украјинском енергетском компанијом „Бурисма“, у којој је Хантер био члан борда.

– Постоји реална шанса да све ово резултује савезном оптужницом. Наравно, тада бисмо били на политичкој територији без преседана, а не на правној територији, већ у потенцијалној ситуацији где Министарство правде кривично гони и покушава да затвори сина председника – додао је Хониг.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс