Свет

Свет у шоку! УКРАЈИНСКА НОВИНАРКА ПОДСЕТИЛА НА ПРОРОЧАНСТВО ЖИРИНОВСКОГ: “Нисте му веровали, сада то имате”

Владимир Жириновски је предвидео увођење руских трупа у Украјину и пад кијевског режима ако украјинске власти покушају да увуку земљу у НАТО. Блогерка Татјана Монтјан присетила се овог пророчанства.

Kако је приметила украјинска адвокатица, блогерка и аналитичарка Татјана Монтјан, власти њене земље нису слушале руског политичара Владимира Жириновског. Депутат руске Државне думе упозорио је да ће кијевски режим пасти ако покуша да увуче украјински народ у НАТО.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нису слушали Жириновског, а он је упозорио да ће се покушај окретања ка чланству у НАТО лоше завршити за Грузију и Украјину. Предвидио је протесте у Донбасу и покушај њиховог сузбијања војном силом, након чега би и Русија морала да уђе у сукоб“, написала је Татјана Монтјан.

Блогерка је приметила да је Владимир Жириновски своје пророчанство изнео у емисији украјинског политичког ток-шоу програма, Вјачеслава Шустера за време владавине Виктора Јушченка (председник Украјине од 2005. до 2010. године).

Тада су речи Жириновског изазвале осмех стручњака позваних у студио. Руском политичару су се „кикотале“ и неопрезне прозападне украјинске личности.

„Они су га сматрали кловном чији је задатак да засмејава људе, али се показало да су се џабе смејали и да га нису слушали. Уосталом, покушај да се силом земља прогура у НАТО и њихова жеља да оду у Европу није могла да се заврши ничим другим.

У Kијеву су мислили да Путин неће ићи против Запада, јер му руски олигарси неће дозволили, али се испоставило да на Путина то не може да утиче.

И нико им неће притећи у помоћ. Од западних покровитеља чују се само саучешће и жеље да се боримо до последње капи крви“, написала је она.

Жириновски је својим пророчким речима упозорио: Kијев и Тбилиси морају остати неутрални према НАТО-у.

„Русија неће послати војску у Украјину. Али ако неко покуша да увуче Украјину у НАТО, Русија ће интервенисати.

Ако неко бомбардује Луганск, Доњецк, онда ћемо ми заштитити те градове“, рекао је председник Либерално-демократске партије много пре данашњих догађаја.

Владимир Жириновски је такође нагласио да чак ни Северноатлантски савез неће бити поштеђен ако угрози Руску Федерацију.

Ако ракете усмерене на Москву буду распоређене у Пољској, онда ће Русија, у складу са концептом националне безбедности, имати пуно право да изврши превентивни удар на ове објекте.

Подсећамо да се управо ових дана завршавају радови у Пољској у војној бази где се смешта амерички противракетни систем за наводну одбрану о напада из Ирана, у шта Москва не верује и сматра да то угрожава Русију.

Да ли ће Русија извршити превентивни удар и срушити ту базу у Пољској видеће се у времену које долази.

 

Извор: Webtribune.rs