Русија

ЗАПАД ЋЕ ПОБЕСНЕТИ! Огласила се Рускиња коју су спајали са Путином: УБИЈАЛИ СТЕ ЉУДЕ У ЈУГОСЛАВИЈИ, А САД ВАМ СМЕТА…

Алина Кабајева тврди да је данашњи свет лицемеран и да нема исте аршине

Бивша руска ритмичка гимнастичарка и олимпијска шампионка из Атине 2004. године Алина Кабајева тешко подноси санкције према руским спортистима од кровних спортских организација широм света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У разговору за агенцију ТАСС Алина Кабајева каже да живимо у лицемерном свету, те да смо сведоци најсрамнијег поглавља у историји светског спорта. Она каже да су се дуги низ година разне федерације и удружења односили према Русији неспортски, а данас је то коначно изашло на видело.

– Нису се забринули и нису избацили са такмичења ниједну државу која је учествовала у уништавању стотина хиљада цивила у Југославији, Ираку, Либији, Сирији. Али спортски званичници су били веома љути када је Русија одлучила да заштити Донбас и Луганск од нациста – рекла је Кабајева.

Говорила је бивша шампионка у гимнастици и о различитим аршинима према спортистима када је у питању допинг. Да правила не важе подједнако за све.

– Лицемерје врхунских спортских функционера је веома моћна дрога. То у великој мери утиче на успех и квалитет светског спорта. Да постоје тестови за лицемерје, нико од лицемера никада не би добио пријем у менаџмент спортом високих достигнућа. Мислим да ћемо преживети све забране. Русија је била, јесте и биће велика спортска сила и ту не можете ништа – поручила је Кабајева.

Алину Кабајеву претходних година западни медији су повезивали са Владимиром Путином, писајући да му је љубавница, чак и да му је децу. Те приче никада нису биле доказане. Алина је дете је из мешовитог брака, отац јој је Татарин муслиман, мајка Рускиња православна хришћанка. Рођена је у Узбекистану, у главном граду Ташкенту. Последњих година је амбасадор ритмичке гимнастике и ради у медијима.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс