Свет

Британски дипломата о санкцијама Русији: ЕВРОПА ЈЕ СЕБИ ПОТПИСАЛА СМРТНУ ПРЕСУДУ! Ево шта следи!

САНКЦИОНИСАЊЕМ Русије без плана за проналажење других снабдевача горивом Европска унија је вероватно више наштетила себи него Москви, рекао је за Раша Тудеј бивши британски дипломата Аластер Крук.

Економски напад НАТО на Русију поделио је светске силе на „две одвојене сфере“, рекао је Крук у емисији  за РТ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он тврди да су санкције Русији потпуним одвајањем цена робе од долара у суштини уништиле кредибилитет система фиат валуте, и да је Брисел направио погрешан потез увођењем санкција Русији без проналаска других извора горива.

– Европа на много начина није санкционисала Русију, већ је санкционисала себе – рекао је Крук, истичући да се сукоб у Украјини у суштини плаћа са 100 милијарди долара из фондова ЕУ – новца којим је раније Москви плаћано за гориво.

Одсецањем себе од других извора енергената, ЕУ је потписала сопствену смртну пресуду, јер ће грађани тешко преживети због двоцифрене инфлације без критичних (сада санкционисаних) роба попут ђубрива и одређених врста хране, наставио је он.

– Не видим никакав знак да су Европљани размишљали о стратешким последицама онога што раде – приметио је Крук, сугеришући да је тежња да се сруши Русија помрачио њен здрав разум. ЕУ добија 40 одсто свог гаса из Русије, док ће америчка понуда течног природног гаса покрити само 4 одсто њених потреба, а Катар не може да испоручи остатак.

– Они улазе у ове ствари без икаквог размишљања и одједном кажу „ослободићемо се било каквог ослањања на руску нафту или гас у току године – Како?“ упитао је Крук са неверицом, чудећи се како континент није могао да предвиди да ће Русија захтевати плаћање за свој гас у рубљама.

– Обичне људе ће ово много болети… цена гаса и струје је порасла за 50 одсто, вероватно ће порасти за још 100 процената пре краја ове године. Како ће људи да преживе са овим?

 

Извор: Новости.рс