Свет

ЛАБАН ТВРДИ: Руси држе Запад у шаци, Путина се плаше због ове једне ствари

Последњи председник удруженог рада СФРЈ професор др Милош Лабан истакао је да верује да ће доћи до великих промена на светској политичкој сцени и да ће Србија, уз помоћ паметне политике, само имати просперитет од тога.

Он се осврнуо на последње вести да Велика Британија наоружава Албанце на Косову и Метохији, што је оценио као последњи трзај западних земаља да медијски скрену тему са Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Препознајем следећу замисао, ту је план следећи: наша војска се знатно наоружала. Неко ће да исценира погром на Космету, наши ће покушати да помогну, а ови ће ракетама да парирају. Верујем да то тога неће доћи. Британци сада морају да направе неку демонстрацију силе која ће да замаскира овај евидентан пораз у Украјини и то катастрофалан пораз и сада покушавају да медијски скрену тему. У Босни то не могу због Хрвата, јер они и муслимани више нису на истој страни. До сукоба неће доћи, јер по изјавама видимо да је крај близу. Урсула фон дер Лајен најавила је убрзани слом Русије и банкрот, а јасно је да су противмере која је Русија предузела и те како ефикасне. Ни тај запад није спреман да жртвује своју индустрију и предност коју има у свету зарад неке политичке флоскуле – истакао је Лабан у јутарњем програму Курир телевизије.

Он је додао да је Велика Британија та која повлачи конце у целокупној ситуацији на Балкану.

– На овим просторима њихова авангарда нису Американци, већ Британци који су мозак целе операције. Ствари се убрзавају и у Америци. По свему судећи Доналд Трамп се враћа на власт. Шта год ми мислили о њему, он има циљ да врати Америку себи. Покушао је да је извуче из НАТО, вратио војску. Његов долазак, ово што че Руси направити у Украјини, слом финансијски запада, довешће до нечега што ће нама погодовати. Јасно је ко долази, а ко губи. Према споразуму који су потписали Путин и Си пред Олимпијске игре, јасно је у ком правцу иде – каже др Милош Лабан.

Према његовим речима Руси поседују ракету која може да добаци до Бакингемске палате, а према претпоставкама, Руси могу да је употребе уколико се „Британци не смире“.

– Прича се о могућем нуклеарном рату, тога неће бити. Руси имају у поседу „кинжале“ у већој мери него што је то ико могао да претпостави. То је класично оружје велике моћи и толико је брзо да нико не може да га заустави. Ја немам то као информацију, али претпостављам да запад нема оружје које може да дође до Кремља. Ако се рецимо Британци не смире, шта ако неко каже – ви држите наше паре, а ми можемо да вам разнесемо Бакингемску палату или да нам вратите новац. Два, три „кинжала“ из њихових подморница и нема Бакингемске палате. Руси имају војну предност, они воде једну специјалну војну операцију где чувају цивиле – препоставља Милош Лабан.

Извор: Курир.рс