Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Вучић има само једну поруку за Куртија и Ђукановића

ПОСЛЕ набавке кинеских ФК-3 противваздушних одбрамбених система за Србију, самозвани премијер тзв. Косова Аљбин Курти и председник Црне Горе Мило Ђукановић кренули су у пропагандну акцију против Србије. Председник Србије Александар Вучић упутио им је на то жесток одговор.

– Најизразитија мржња према свему што је српско долази од Аљбина Куртија и Мила Ђукановића. Они покушавају себе да представе као жртве, а Србију као агресора. Тако су искористили прилику да нашу легитимну, легалну и транспарентну куповину кинеског ПВО система ФК-3 или ХQ-22 који су дефанзивно оружје, да нас представе како смо ми кинески или руски савезници, иако то нема везе са Русијом, а сама Србија окружена је НАТО државама. На који начин њих угрожава ово одбрамбено оружје нису у стању да кажу. Тај систем служи за уништавање крстарећих ракета и непријатељске авијације. Питам се како то угрожава Приштину или Подгорицу? – рекао је Вучић као одговор на бруталну кампању која долази од стране Мила Ђукановића и Аљбина Куртија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да Србија и те како није њихов проблем, објаснио је у свом излагању председник Вучић и подсетио их на своје „муке“:

– И један и други имате много већих брига, јер Србија ће да чува мир и стабилност; много већих брига – од криминала, корупције, до много, много проблема у економији. Али то није нешто у шта ја желим да вам се мешам.

Моја молба за вас је – оставите Србију на миру, престаните да лажете, престаните да обмањујете јавност, а Србија ће наћи свој пут онакав какав њени грађани желе и немојте да се љутите и извините још једном. Поносни смо на чињеницу да желимо сами да чувамо своју земљу, а не да нам то чини НАТО у наше име и у томе се разликујемо, и тога се не стидимо  – поручио је председник.

Подсетимо, од када је председник Србије Александар Вучић најавио да је Србија заинтересована за куповину борбених авиона “рафала”, као и стизање кинеских ФК-3 противваздушних одбрамбених система у нашу земљу, премијер тзв. Косова Аљбин Курти и председник Црне Горе Мило Ђукановић потрчали су да се тешким речима и пљувањем додворавају онима који одлучују о њиховој судбини.

 

Извор: Новости.рс