Свет

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ

Руска војска је ракетама „Искандер“ уништила више од 100 националиста и плаћеника који су се налазили у штабу одбране у Харкову, изјавио је портпарол Министарства одбране Руске Федерације Игор Конашенков.

Поред тога, навео је он, руска авијација је успела да онеспособи војни аеродром у Миргороду у Полтавској области, а поред тога уништила је и неколико украјинских хеликоптера и један авион, као и складиште за гориво.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Укупно је од почетка специјалне војне операције уништено 125 украјинских авиона, 88 хеликоптера и 381 дрон. Такође, уништено је и 1.888 тенкова и других борбених возила, 205 ракетних система, 795 комада пољске артиљрије и минобацача, као и 1.771 јединица моторизоване технике, прецизирао је Конашенков.

Такође је казао и да је само данас руска војска погодила 28 украјинских војних објеката.

Међу њима: два складишта ракетног и артиљеријског наоружања и муниције, као и 23 подручја концентрације војне технике Оружаних снага Украјине.

Специјална војна операција Русије у Украјини почела је 24. фебруара. У току су жестоке борбе у Мариупољу и Донбасу. Током јучерашњег дана су, према речима руске стране, два украјинска хеликоптера извршила удар на складиште нафте у Белгороду. Украјинске власти нису преузеле одговорност за овај напад.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс