Регион

ОВОГА СУ СЕ СВИ ПЛАШИЛИ: Хрватска полиција открила да ли је било трагова насиља над Матејем

Фото: Фејсбук принтскрин

ДЕЛЕГАЦИЈА хрватске полиције на челу с Антониом Геровцем, помоћником начелника полиције и начелником управе криминалистичке полиције, отпутовала је за Београд.

Хрватску делегацију примио је и Александар Вулин, министар унутрашњих послова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Добили смо апсолутно све информације и све што је потребно. Ступили смо у контакт с истражитељима и интензивирали контакт с Матејевим оцем. Постоји радна верзија онога што се догодило, али разумећете ме да сада не могу о детаљима – рекао је Геровац.

– Са свиме што је до сада прикупљено, ништа не указује на то да је Матејев нестанак било како повезан с последицама неке насилне радње – рекао је.

Додао је да је српска полиција направила изузетан посао око праћења Матејевог кретања од тренутка изласка из клуба до тренутка када се сматра да је ушао у воду.

Особа обучена попут Матеја Периша дошла до воде

– Прегледани су и снимци након тога, како би се утврдило је ли можда негде изашао из воде и слично. Ми можемо рећи да је особа обучена попут Матеја дошла до воде, али не постоји нико ко може то сигурно да тврди – рекао је Геровац.

– Оно што до сада знамо јест да Матеј и његови пријатељи ни у клубу ни испред њега нису учествовали ни у каквом сукобу или инциденту – рекао је Геровац.

– За сада остаје непознаница шта се догодило и зашто је Матеј трчао улицама Београда. Снимак из реке је аутентичан, а то плива ли неко или не, не може се утврдити. Снимак је и даље у обради, а можда се ради и о неком предмету. О томе не бих причао док све не буде познато – напомиње Геровац и објашњава да су из српске полиције контактирали и са произвођачем мобилног телефона како би се можда искористиле и неке друге техничке ствари.

– Предузели су апсолутно све што су могли – рекао је Геровац 12. јануара. Хрватска полиција обавила је и разговор с друштвом из Задра које је било у Готику те вечери када је био и Матеј Периш са својим друштвом, а у више је наврата разговарала и с његовим пријатељима и обавила низ других радњи.

Извор: Новости