Свет

АМЕРИКА ПРЕТИ УПОТРЕБОМ НУКЛЕАРНИХ РАКЕТА! Позивају на уздржавање од даљих провокација

Тензије настале испаљивањем балистичких пројектила од стране Северне Кореје навеле су Сједињене Америчке Државе да заузму оштрији став по питању одбране својих савезника

Заменица америчког државног секретара Венди Шерман упозориа је да ће САД употребити сав свој оружани потенцијал укључујучи конвенционалне и нуклеарне ракете како би заштитиле своје савезнике Јужну Кореју и Јапан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шерман је, на заједничкој конференцији за новинаре у Токију са представницима Јапана и Јужне Кореје, указала да су учестала испаљивања балистичких пројектила последњих недеља провокације Северне Кореје, преноси АП.

„Позивамо Северну Кореју да се уздржи од даљих провокација“, рекла је Шерман, назвавши акције Пјонгјанга „непромишљеним и дубоко дестабилизујућим за регион“, пренео је Ројтерс.

Први заменик министра спољних послова Јужне Кореје Чо Хјун Донг је рекао да су се представници три земље сложили да ће бити потребне нове акције ако Северна Кореја настави са нуклеарним тестом.

Северна Кореја је ове године испаливши више од двадесетак балистичких пројектила, укључујући и онај која је прелетела Јапан, подсећа британска агенција.

 

Извор: Информер