Регион

Демократски фронт спреман да преузме власт

Трибина коалиције „За будућност Даниловграда“ одржана у Лазинама одакле је послата снажна порука да ће листа на челу са Демократским фронтом преузети власт у граду на речи Зети.

Коалиција „За Будућност Даниловграда“ одржала је трибину са мештанима косоволушких села на Лазинама, на којој су, у присуству великог броја окупљених Косоволужана, програм изборне листе представили кандидати за одборнике. На скупу су говорили и страначки прваци партија које чине ову коалицију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Славен Радуновић, шеф посланичког клуба ДФ у Скупштини Црне Горе, казао је да је сигуран да ће, уз градоначелницу у Подгорици, и од раније градоначелника у Никшићу, уз Велимира Ђоковића ДФ добити на овом подручју прилику да се покаже и добије још једног председника општине.

Лидер Радничке партије и посланик у Скупштини Црне Горе Максим Вучинић нагласио је значај предстојећих избора и изразио очекивања у повољан исход.

– Важни су нам људи са изборне листе, али су веома важни и сви остали наши људи који ће ове две недеље морати са свима да разговарају, да нико не остане кући, да поновимо резултате од 30. августа 2020. године када је наша листа „За будућност Црне Горе“ била доминантна у Бјелопавлићима и Даниловграду – нагласио је Вучинић.

Председник Демократске народне партије, Милан Кнежевић, истакао је да је листа “За будућност Даниловграда“ веома добра и квалитетна, и да је уверен да ће бити и такав резултат.
– Убеђен сам да ће наша листа бити водећа, и да ће Велимир Ђоковић бити председник Општине, због тога што смо од 30.августа једини остали досљедни ономе што смо саопштили грађанима и можемо свакоме да погледамо у очи – закључио је Кнежевић.

Андрија Мандић, један од лидера ДФ-а и председник Нове српске демократије, казао је да зна да је Милу Ђукановићу догорело до ноката, али је нагласио да су предстојећи избори преломна тачка, и веома је важно какав ће бити резултат у Даниловграду.

– Време до избора треба да искористимо да обиђемо што више људи, испричамо нашу истину, да им кажемо да ми бранимо наше име и презиме, наш идентитет, наше вредности и наш начин живота. Имамо Велимира Ђоковића, доброг и способног човека, као кандидата за градоначелника, у кога имамо пуно поверење. Требају нам предузетничке идеје, треба нам нова енергија! Треба нам ових дана велики рад на терену са људима. Имамо супериоран програм, имамо најбоље људе, па зашто победа не би била наша – истакао је Мандић.

Драган Бојовић, посланик у Скупштини Црне Горе, казао је да му је посебно задовољсто што се на трибини окупио велики број мјештана управо Косовог Луга.

– Ми не само да не доводимо људе из других општина на предизборне скупове, већ не позивамо наше присталице из других делова општине Даниловград, него само из краја у ком организујемо трибину, па опет су нам скупови најбројнији. То показује колико је ДФ снажан и да ћемо у Даниловграду сигурно освојити највише гласова и дати градоначелника – рекао је Бојовић.
Носилац листе Велимир Ђоковић је истакао да ће побједничка коалиција „За будућност Даниловграда” бити посвећена проблемима грађана, упорној борби за сваког човјека, добру идеју, нови пројекат:

– Наш Даниловград има велике неискоришћене потенцијале, очуване ресурсе у пољопривреди и туризму, добру саобраћајну повезаност са приморским дијелом и планинским залеђем и близину аеродрома у Подгорици, који му даје велике шансе за будући развој. Имамо простор у коме и млади воле и желе да чешће бораве, да оснивају породице, развијају стручне потенцијале, да живе достојанствено од свог рада, што је наша обавеза да им омогућимо, а то ћемо доказати добрим резултатом на овим изборима – рекао је Велимир Ђоковић, носилац листе „За будућност Даниловграда“.

На скупу су још говорили и кандидати за одборнике: Александра Павићевић, магистар филозофије, Дарко Бурић, дипломирани агроном, Дражен Николић, дипломирани економиста и Милутин Калезић, техничар продаје.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости/Ало.рс