Православље

ПАПА ФРАЊА ЖЕЛИ ДА ПОСЕТИ СРБИЈУ! Да ли ће добити позив Владе и СПЦ?

Папа Фрања жели да посети Србију и био би веома срећан уколико би му се указала прилика, али томе треба да претходи позив српске владе и Српске православне цркве!

То је изјавио кардинал Курт Кох, председник Папског савета за унапређење јединства хришћана. Према његовим речима, сигуран је да би папа Фрања веома волео да дође у Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Не верујем
Не верујем да ће бити те посете. Одлука СПЦ о доласку папе, према свему судећи, потрајаће док се не постигне сагласност епископата
Жељко Ињац, верски аналитичар

– Не само да сам сигуран у то, већ веома добро знам колико би папа био срећан и радостан уколико би имао прилику да посети ову лепу земљу. Међутим, не ради се само о папиној жељи за посетом. Томе треба да претходи позив, пре свега, Владе Србије. С обзиром на то да је Србија земља већински православна, очекује се позив и од СПЦ – рекао је Кох, додајући да је однос СПЦ и Ватикана пријатељски и да може додатно да се унапреди.

Овим поводом јуче се нико није оглашавао из СПЦ. Како смо раније писали, међутим, део владика СПЦ противи се посети папе Србији све док се јавно не извини за геноцид у Независној Држави Хрватској (НДХ), који су подржавали католички поглавари.

Бројка
7 ГОДИНА ЈЕ ПРОШЛО ОТКАД ЈЕ КАРДИНАЛ КОХ ПОСЛЕДЊИ ПУТ ПОСЕТИО СРБИЈУ

Верски аналитичар Жељко Ињац, коментаришући ове наводе, каже да не верује да ће папа Фрања посетити нашу државу.

– Човек није најбољег здравственог стања. Одлука СПЦ о доласку папе, према свему судећи, потрајаће док се не постигне сагласност епископата у вези са тим – истиче Ињац.

 

 

Извор: Информер