Србија

ШТА МУ СЕ ДЕСИЛО? ВУЧИЋ ПАО ПРЕД ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Ми више немамо куд, урадићемо све што можемо

Председник Србије Александар Вучић дочекао је председницу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен и заједно су се из Ниша обратили јавности.

Они су обишли радове на изградњи гасног интерконектора Србија-Бугарска.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Урадићемо све што треба око усаглашавања са европском визном политиком“, рекао је Вучић надовезујући се на говор Фон дер Лајен.

„Што се тиче разговора са Приштином ја сам веома забринут. Урадићемо све што можемо да сачувамо мир и стабилност. Ми немамо више куд“, рекао је Вучић.

Он је скренуо пажњу на то да је Урсула имала прилику да упозна и нове чланове Владе, те јој се захвалио на бризи за људима у Србији.

Након њиховог обраћања уследила су питања новинара, а прво је било везано за будућност Србије у Европској унији.

„Процес проширења се заснива на заслугама и то је у рукама земље која хоће да се придружи ЕУ. У њиховим је рукама да напредују у реформама, што је изузетно важно. До сада сте доста урадили и радимо заједно да бисте даљи напредак постигли, али важно је ускладити се са нашом политиком. Рачунамо на вас у Србији као на поузданог партнера“, рекла је Фон дер Лајен.

„Ја мислим да су они нама помагали и више него што смо очекивали и хвала на свакој врсти подршке. Надам се да ћемо покушати да убедимо ЕУ да смо заслужили да отворимо још неки кластер, али нисам сигуран“, навео је Вучић.

„Ми поштујемо територијални интегритет Украјине и то никада није доведено у питање“, додао је Вучић и нагласио да ће Србија гледати како да даље напредује на путу ка Европској унији.

Извор: Б92

Ознаке