Спорт

СУДБИНА РАФАЕЛА НАДАЛА ЈЕ ПОЗНАТА!

РОЏЕР Федерер је први повукао ногу од велике тројке. Швајцарац се на недавно одржаном Лејвер купу у Лондону опростио од активног играња тениса. Остали су још Рафаел Надал и Новак Ђоковић, а последњих дана се спекулише ко је следећи од њих двојице када је пензија у питању.

Шпански тенисер последњих месеци неретко има проблема са повредама, па и поред чињенице да се енајчешће са невероватан начин опоравља пред најважније сусрете, јавност управо у њему види следећег који ће обелоданити да је „доста било“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О овој теми говорио је и Рафин некадашњи тренер, уједно и стриц шпанског тенисера Тони Надал:

– Нисам гатара па да могу рећи докле ће Рафа играти. Убеђен сам да све док год осећа да може побеђивати, он ће и играти. Када буде схватио да више нема могућност да осваја турнире, он ће каријеру окончати. Једноставно, све ће зависити од његовог тела, али и самих ривала – истакао је Тони Надал.

Рафаел Надал тренутно заузима другу позицију на АТП листи иза свог суграђанина Карлоса Алкараза који има 930 поена више. Са друге стране, Новак Ђоковић је седмопласирани на листи најбољих тенисера планете са 4.320 освојених поена.

 

Извор: Новости.рс