Свет

ТРАМП ЈЕ КУКАВИЦА, ВИДЕЋЕМО ДА ЛИ ЈЕ ДОВОЉНО МУШКО! Пелоси упутила оштре речи бившем председнику

Фото: Јутјуб

Председавајућа Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси изјавила је данас да је бивши председник САД Доналд Трамп “превелика кукавица“ да би се одазвао позиву Конгреса да сведочи пред посебном истражном комисијом о његовој улози у нередима од 6. јануара 2021. године на Капитолу.

– Не верујем да је он човек који сме да се појави. Не верујем и да његови адвокати желе да се он појави пред комитетом, јер би морао да сведочи под заклетвом – рекла је Пелоси за Ем-Ес-Ен-Би-Си (МСНБЦ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је додала да ће се видети да ли је „довољно мушко“ да се појави, пренео је Ројтерс.

У петак, истражна комисија је објавила да је послала позив Трампу, дајући му рок до 4. новембра да поднесе докуменате који се тичу његових активности пре и после нереда које су изазвале његове присталице 6. јануара прошле године.

Протест Трампових присталица због сумњи у изборни резултат се тада претворио у насиље у којем је погинуло пет особа.

Комисија је, такође, обавестила Трампа да би се претрес на којем би требало да сведочи требало да буде одржан до 14. новембра.

Би-Би-Си наводи да би, уколико Трамп одбије да сведочи пред Конгресом или одбије да преда тражени материјал, комисија могла да упути предмет министарству правде САД, које би потенцијално могло да покрене кривични поступак.

 

 

Извор: Блиц