Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ МУП-А: Ако вам стигне ова порука, не отварајте нипошто!

МУП је обавестио да ради на откривању пошиљалаца спам мејлова који са лажним документима у прилогу и претњом откривањем наводне педофилије пристижу на електронске адреса државних установа, правних субјеката и приватних лица.

Министарство апелује на све евентуалне примаоце да не отварају прилоге из оваквих мејлова.

Одељење за сузбијање високотехнолошког криминала и Сектор за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије у сарадњи са београдским Вишим јавним тужилаштвом и Посебним тужилаштвом за високотехнолошки криминал ради на тим злонамерним мејловима послатим са Гугл сервера.

– У злонамерним мејловима, који су послати са Гугл сервера, у прилогу електронске поруке налази се документ у ПДФ формату у којем су потписници ових порука непозната лица, која се лажно представљају као начелници управа или команданти јединица у МУП-у – наводи се у саопштењу.

Додаје се да се у тим порукама од примаоца захтева да у одређеном року одговори на примљени мејл, у противном му се прети поступком пред тужилаштвом или претњом да ће наводну педофилију пласирати у медије.

– Неки од конкретних прималаца наведених мејлова су библиотека у Житишту, МЗ „Вељко Влаховић“ у Зрењанину, Прекршајни суд у Чачку, више школа широм Србије, центри за социјални рад, али и велики број приватних лица – наводи МУП.

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930