Свет

ПОГРЕШАН КОРАК И РАТ ЈЕ ИЗГУБЉЕН! Кијев и Пољски генерал сумњају да је ово Руска замка

Руска војска је после вишедневних борби преузела контролу над Павловком, важним насељем поред још важнијег Угљедара на југу 0донбаског фронта. То руским снагама отвара простор за напредовање према Курахову и залажење иза леђа украјинским јединицама које бране Марјинку и Авдејевку

Наредни дани ће показати за шта ће се одлучити командант руске специјалне операције Сергеј Суровикин. Међутим, још је значајније: хоће ли се Украјинци усудити да крену на Херсон који су Руси оставили да би своје одбрамбене линије (три) преместили на леву обалу реке Дњепар.

У врху Украјине, међутим, сумњају да је Суровикин под Херсоном поставио замку. Украјина не види знакове да руске трупе напуштају Херсон без борбе.

Саветник шефа кабинета председника Украјине, Михаил Подољак, изјавио је:

– Дела говоре више од речи. Украјина не види знаке да Русија напушта Херсон без борбе. Значајан део ру-групе остаје у граду, додатне резерве се доводе у регион. Украјина ће ослобађати своје територије на основу обавештајних података, а не оркестрираних телевизијских изјава.

Украјинска оперативна команда „Југ“ готово истовремено је самопштила да изјаве руских генерала о напуштању Херсона могу бити „елемент информационо-психолошке операције у циљу стварања погрешног утиска о правим намерама“.

Навела је да су Руси из Херсона повукли само неке јединице из састава 76. десантне и 106. ваздушно-десантне дивизије и 22. армијског корпуса (Крим).

И указала: „Руска команда намерава да на десној обали Дњепра сачува максималну количину војне опреме и да спречи урушавање мостобрана под ударима Оружаних снага Украјине. Ту је сконцентрисала најбоље и борбено најспремније формације Оружаних снага РФ. Борбене групе четири дивизије и све четири бригаде Ваздушно-десантних снага, формације 22. армијског корпуса и 49. комбиноване армије“.

Што је посебно индикативно, ни познати пољски генерал Мјечислав Бјенек, који је командовао дивизијом у Ираку и имао високу функцију у војном врху НАТО, не верује у повлачење руских трупа из Херсона.

Он сматра да Русија „причом о напуштању Херсона намамљује Оружане снаге Украјине у замку“.

– Имамо посла са симулираним повлачењем, све то изгледа веома сумњиво. Могуће је да се ради само о делимичном повлачењу ради увлачења украјинских снага у замки. Навлачењу на минска поља и пред скривене ватрене положаје.

Пољак отворено поставља питање: да ли ће у Кијеву „насести на трик?“

 

Извор: Информер

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

новембар 2022.
П У С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930