Србија

АКО НАПАДНУ, ДЕСИЋЕ СЕ ОВО! Вучић јасно обележио црвене линије!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да дијалог са политичким представницима Албанаца у Приштини, као и са међународном заједницом, води на свакодневном нивоу.

„Шта очекујете да кажем – да ћемо да тучемо хаубицама из базе Југ. Наравно да ћемо да разговарамо, боље је 1.000 година да разговарамо, него један дан да ратујемо, све док они не нападну, а ако нападну, доносићу одлуке као врховни командант у складу са интересима нашег народа“, казао је Вучић на ТВ Пинк одговарајући на питање шта радити даље како би дошло до смиривања ситуације на КиМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник истиче да је ситуација тешка за Србију и наводи да је очигледно да неки мисле да је прави тренутак да изврше потпуни притисак на Србију, јер им се не свиђа ситуација у Украјини.

Како каже, више није 100 одсто извесно да ће страна коју подржавају тако лако победити као што је то изгледало пре два, три месеца, тако да је битно што пре завршити косовски проблем како руски председник Владимир Путин не би позвао на косовски преседан.

Вучић указује да је Путин то већ више пута урадио и да су му и француски и амерички председници, Емануел Макрон и Дзожеф Бајден, то недвосмислено потврдили.

„Рекао им је како сте ви направили косовски преседан, тако ћу ја сада да радим са различитим деловима територије Украјине“, додао је Вучић.

 

Извор: Ало