Србија

ДАНАС ПОЧИЊЕ ЗИМА: Временска прогноза за наредну недељу ће вас изненадити, а за дочек Нове године…

У среду, 21. децембра 2022, тачно у 22 часа и 36 минута долази нам зима. Трајаће 88 дана, 23 сата и 36 минута, до 20. марта 2023. године.

Први дан зиме, према изгледима времена, дочекаћемо без падавина и са благим растом температура.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Метеоролог Иван Ристић каже да се очекује престанак кошаве која дува, али да ће и даље бити хладно.

– Првог дана зиме ће тек почињати да отопљава. Стаће кошава, али ће температуре бити ниже. Температуре ће се кретати од јутарњих -1 до 4 па до дневних од 7 до 12. У тимочкој и неготинској крајини остаје хладно, од -5 до нуле. Отопљење нам креће од четвртка – каже он. Додаје, у другој половини ове недеље највише температуре поново бити од 10 до 15 степени Целзијуса.

– За предстојећи викенд, 24. и 25. децембра, уз повећану облачност повремено слаба киша. Последње недеље децембра доћи ће до постепене промене времена, хладан ваздух са севера Европе средином следеће недеље, тачније у среду, 28. децембра, захватиће прво север а затим и остале делове наше земље доносећи осетнији пад температуре али и падавине, кишу која ће брзо прећи у суснежицу и снег. Највише дневне температуре у другој половини следеће недеље у паду и кретаће се од 0 до 4 степена Целзијуса – рекао је он.

У новогодишњој ноћи очекује нас хладно време са температурама од -5 до 0 степени Целзијуса а има услова да провејава и снег. Хладно време са условима за снежне падавине се задржава и почетком јанура.

Извор: Srbija Danas