Србија

ИЗДАТО УПОЗОРЕЊЕ НА ВРЕМЕНСКЕ ПРИЛИКЕ! Ево шта нас очекује у овим деловима Србије!

У Србији ће данас током дана бити умерено до потпуно облачно уз слаб и умерен југоисточни ветар који ће после подне у кошавском подручју бити у појачању и највишу дневну температуру од 7 до 11 степени. Током ноћи облачно у кошавском подручју уз умерен и јак југоисточни ветар који ће на југу Баната и у доњем Подунављу имати олујне ударе

Слаба киша очекује се местимично на западу и југу земље. Јутарња температура од -1 до 3, највиша дневна од 7 до 11, у Тимочкој Крајини око 4 степена Целзијуса. Ујутру по котлинама и долинама река јужне и југозападне Србије магла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И у Београду данас умерено до потпуно облачно, уз слаб и умерен југоисточни ветар који ће после подне и увече бити у појачању на умерен и јак. Јутарња температура од 0 до 2, највиша дневна око 9 степени. Наредних седам дана у кошавском подручју дуваће умерен и јак југоисточни ветар, који ће на југу Баната и у доњем Подунављу имати повремено и олујне ударе, посебно у недељу и понедељак ујутру.

Упозорење РХМЗ на јак ветар

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће умерен и јак ветар од вечерас до понедељка, као и средином следеће седмице имати олујне ударе – преко 17 метара у секунди, а на југу Баната повремено и ударе орканске јачине – преко 28 метара у секунди.

У Банату је данас на снази наранџасти метео-аларм, што значи да је време опасно.

Од данас до понедељка, 5. децембра и од среде, 7. до петка, 9. децембра дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, саопштио је РХМЗ.

 

Извор: Ало