Свет

РАКЕТНИ УДАРИ НЕ ПРЕСТАЈУ! Градови без струје у главном граду и без воде

Руске снаге извеле су јутрос ракетне нападе на виталну инфраструктуру у више украјинских градова и области, а у појединим деловима земље јавили су се додатни проблеми у снабдевању електричном енергијом, саопштили су украјински званичници

Градоначелник Харкова Игор Терехова саопштио је да је тај гард потпуно без струје, а снабдевање електричном енергијом прекинуто је и у Полтави, преноси Интерфакс Украјина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Инфраструктура је погођена и у црноморском региону Одесе и у Виници у централној Украјини , а делови Кијева као и северна Сумска област остао је без струје, саопштили су регионални званичници, преноси Ројтерс.

Кијевом су одјекнуле снажне експлозије, рекли су Ројтерсу сведоци у украјинској престоници, а системи противваздушне одбране дејствовали су широм Украјине. Украјински железнички оператер саопштио је да је један број линија остао без струје.

Кирило Тимошенко, заменик шефа кабинета украјинског председника, изјавио је да је погођена стамбена зграда у граду Криви Рог, где би, како је рекао, могло да буде заробљених људи испод рушевина.

Русија је извршила „масовне нападе на Украјину“, рекао је Алексиј Кулеба, гувернер Кијевске области. Нема непосредних извештаја о жртвама и није познато која је тачно витална инфраструктура погођена, наводи британска агенција.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко објавио је да су је снабдевање водом у Кијеву у прекиду. И јавни превоз подземном железницом је у прекиду јер се станице метроа користе као склоништа због руског ракетног напада.

 

Извор: Информер