Регион

УДАРНО! СРУШИО СЕ ХРВАТСКИ АВИОН

Фото: Јутјуб

Код Дарувара у Славонији се срушио хрватски МиГ. Након краће потраге нађен је и други пилот који је, како преносе медији, приликом капитулације задобио повреде ногу.

Са једним пилотом је одмах успостављена комуникација након што се успешно катапултирао, док се за другим пилотом трагало.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Авион МИГ-21 Хрватског ратног ваздухопловства срушио се пре 14 сати током планиране вежбе на подручју код Слатине у Вировитичко-подравској жупанији – саопштило је министарство.

Одмах предузете све мере и радње у циљу проналажења и спасавања посаде, саопштило је Министарство одбране. МиГ се срушио у ненасељеном шумовитом подручју.

„Јутарњи лист“ неслужбено сазнаје да је узрок несреће отказивање мотора. Такође, потврђено им је да се један пилот катапултирао и јавио преко радио-везе, док за другом траје интензивна потрага.

„Следи истрага“

Министар одбране Марио Баножић и начелник Генералштаба Роберт Храњ иду на место несреће МиГ-а, сазнаје Индеx, за шта је изјаву дао и војни пилот Иван Селак.

– Сигурно је да ће сада уследити истрага. Сазнао сам да су се оба пилота катапултирала. Претпостављам да је дошло до неког техничког проблема. Али све је могуће, на пример птица која улети у мотор. Према ономе што знам, оба пилота су искочила – рекао је Селак.

– Што се тиче авиона, није битно да ли су нови или стари. Не постоје стари или нови авиони, већ исправни или неисправни. Нема шансе да је неко одобрио лет неисправним авионом. Има и пада авиона Ф-35, најновијих модела – каже Селак.

Извор: Блиц