Србија

НАРОД МАСОВНО НАПУШТА КОСОВО И МЕТОХИЈУ!

Шеф ДСК Љумир Абдиџику пренео је да је током разговара са страним дипломатама схватио да је само 2022. године више од 49.000 грађана тзв. Косова добило радне визе и иселило са тзв. Косова у неке од европских држава.

Абдиџику у објави на Фејсбуку наводи да сваког дана 134 особе напусте тзв. Косово, што на недељном нивоу представља бројку од 1.000 људи који су напустили тзв. Косово.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Наши људи, ваше комшије, доктори, учитељи, занатлије, сви с којима делите свој дан, одлазе. Наши градови се празне, наша села нестају, читаве јавне службе остају без радника и професионалаца. Косово се једноставно празни и не можемо више овако“, поручио је Абџдику.
Абџдику сматра да тзв. Косово не треба да буде затворено према евроатланском путу.

„Не можемо наставити са популизмом властодржаца и њиховим депресивним изјава које завршавају само подсмехом. Одбаците овај начин размишљања. Косово нема дуг према таквим људима! Наша земља не може бити затворена на евроатлантском путу који је наша историјска тежња. Наша земља се не усуђује да се сукоби са савезницима, сада када јој је потребна подршка на овом путу. Наша земља не треба да буде талац прошлости. Прошлост нас више не мења, будућност нам се не дешава“, написао је он.

Председник ДСК истиче да се на тзв. Косову морају обезбедити услови које има Европа, како би се смањило исељавање.

„Косово заслужује боље, Косово може више“, поручио је Абдиџику.

 

 

Извор: Ало