Спорт

Тениски свет на ногама! НИЈЕ ИМ БИЛО СВЕЈЕДНО: Ђоковић открио како је ушао у Аустралију

Српски навијачи су сјајно дочекали Новака Ђоковића у Аделејду, који је у првом мечу победио Француза Константа Лестијена у два сета – 6:3, 6:2

– Да, пуно српских застава. Знам да је српска заједница у Аустралији велика. Нисам мислио да ће толико Срба доћи. Много сам им захвалан. Надам се да ће долазити на сваки меч – рекао је Ђоковић на конференцији за медије и додао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Свако искуство и сваки дан овде је ове године је позитиван. Људе које сам срео на плажи, у ресторанима или где год сам ишао, сви су ми пожелели добродошлицу. Могу само да им се захвалим, одлично се осећам. То се одражава на мој тенис. То је нешто на шта се фокусирам. То је разлог зашто сам овде. Надам се да ће тако и остати.

Новак је у Аустралији већ седам дана, а на конференцији више од половина питања тицала се прошлогодишњег лошег искуства које је имао.

– Могу да кажем да је долазак ове године другачији у односу на остале због свега што се дешавало пре 12 месеци. Али то је иза мене. Идем даље, гледам напред. Дошао сам недељу дана пре мог првог меча. Довољно времена. Заправо, не сећам се када сам дошао тако рано у Аустралију. Имао сам довољно времена да се прилагодим на временску зону, временску разлику и на све што ме чека овде.

Улазак у Аустралију био је нормалан за Ђоковића, али не и за његов тим.

– Мало сам се шалио са мојим тимом да ћу овога пута ући у Аустралију. То се и догодило. Било је нормално, као и сваке друге године, осим прошле. Добром сам слетео, прошао пасошку контролу, покупио ствари о отишао у хотел“, истакао је Новак и поручио:

– Да се нисам радовао доласку у Аустралију, не бих ни био овде. Желим да будем овде. Драго ми је што сам до сада наишао на пријем какав сам желео. Нећу да се фокусирам на негативне ствари. Овде сам да играм тенис и ширим добру енергију“.

Ђоковић у наредном колу игра против Квентана Алиса.

 

Извор: Новости.рс