Свет

КАДИРОВ УПУТИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПРЕТЊЕ: После Украјине на реду је СЛЕДЕЋА ЗЕМЉА, најављује нову денацификацију?

Чеченски лидер Рамзан Кадиров, чије се трупе боре на руској страни у рату против Украјине, рекао је да ће се рат завршити до краја године, победом руских снага.

Кадиров, савезник руског председника Владимира Путина, раније је критиковао руске команданте и одређене аспекте војне кампање Кремља у Украјини, али се није директно изјаснио против Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, упркос томе што је месецима давао песимистичне оцене о војној моћи Русије, Кадиров је рекао да ће Русија победити у рату, који ће се завршити „до краја године“. Он је уверен да ће европске земље „препознати погрешност својих поступака” по завршетку рата, преноси Њузвик.

„Шта ако почнемо да денацификујемо следећу земљу?“

„Запад ће попустити, а европске државе ће, као и обично, морати да сарађују у свим областима са Руском Федерацијом. Другог начина неће бити и не сме бити“, додао је он. Чеченски лидер је ове коментаре дао током интервјуа са чеченским министром Ахмедом Дудајевим, који је објављен на Телеграму.

Кадиров је претио и Пољској због подршке Кијеву. У јучерашњој објави на свом Телеграм каналу написао је да је Варшава исцрпила сопствене војне ресурсе. Питао се шта ако Русија после победе над Украјинцима „почне да денацификује и демилитаризује следећу земљу“.

„Борба против сатанизма треба да се настави широм Европе“
Кремљ је на почетку инвазије као једно од оправдања за рат у Украјини навео „денацификацију” те земље, што је међународна заједница једногласно одбацила. Кадиров је написао да „борбу против сатанизма треба наставити широм Европе, пре свега на територији Пољске”.

Кадиров и његови команданти редовно описују сукоб у Украјини као „свети рат“ против „сатанистичких“ вредности Запада, став који се понекад промовише на руској државној телевизији. Кадиров је закључио да би Русија могла да помогне референдумом о независности Шлеске, региона у Пољској „који је стекао посебан независни статус”.

 

 

Извор: Информер