Србија

НАСТАО ХАОС! Бајден разбеснео Русе, Србија главни „кривац“

Честитка америчког председника Џозефа Бајдена Србији поводом Дана државности и идеја да се Русија позове на одговорност због догађаја у Украјини су лицемерни.

То је ценио секретар руског Савета безбедности Николај Патрушев.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Обратили смо пажњу на честитку коју је амерички председник упутио Србији поводом Дана државности. У честитики се Београду лицемерно предлаже да позове Русију на одговорност за догађаје у Украјини и да подржи украјински народ“, рекао је Патрушев.

При томе је Бајден прећутао то да „Украјинци гину управо због кривице Запада и САД који су изазвали сукоб између два братска народа“, додао је Патрушев.

Подсетимо, Бајден је у честитки председнику Србије, која се није придружила антируским санкцијама Запада, поручио да треба заједно да „позову Русију на одговорност“ због догађаја у Украјини.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је јуче да честитку америчког председника Џозефа Бајдена српском председнику Александру Вучићу поводом Дана државности Србије сматра непристојном и отвореним покушајем да се земља подведе под утицај САД.

 

 

 

 

 

 

Извор: Sputnikportal.rs

Ознаке