Србија

ОВО ЈЕ ПРАВИ ТРЕНУТАК! Војска Србије КРЕЋЕ ПОЈАЧАНО!

Фото: Јутјуб

Обука нових чланова специјалних јединица изискује новчане додатке као и време које је потребно да се они оспособе

Војни аналитичар Владе Радуловић рекао је да је битно повећати људске капацитете у специјалним снагама Војске Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Као што се решава питање модернизације, куповине опреме и наоружања, морамо да мислимо и о људским ресурсима. Мислим да ће конкурси за пријем нових чланова бити усмерени на припаднике 72. специјалне јединице и 63. падобранске бригаде – рекао Радуловић.

Он је истакао да обука нових чланова специјалних јединица изискује новчане додатке као и време које је потребно да се они оспособе за извршавање тешких и сложених задатака.

– Ако неко мисли да ћемо за шест месеци моћи да имамо те прве војнике, ја сам врло скептичан по том питању. Обично је потребан период обуке од четири, пет година, ја не бих спекулисао око тога – рекао је Радуловић и додао да је модернизација наоружаних снага процес.

– То је један од степеника на путу јачања оружаних снага. Можемо дискутовати да ли је ово прави тренутак за то, ја бих рекао да јесте због ситуације у региону и изазова на глобалном нивоу – рекао је он. Радуловић је истакао да ће се конкретне анализе борби из Украјине добити тек након завршетка сукоба.

– Ја бих лично сачекао још неко време док се ствари не слегну и сумирају. Онда ће државе закључно са изазовима са којима се суочавају и стратегијским и доктринарним документима одлучивати шта ће примењивати – закључио је Радуловић.

 

 

Извор: Srbija Danas