Регион

ПРЕДСЕДНИК СЕ ИПАК ПОВЛАЧИ!? Све занима само једно, хоће ли се поново кандидовати?

Ко има највише шансе да постане нови шеф државе?

Савез опозиционих црногорских странака још увек се договара о томе ко ће бити кандидат на предстојећим председничким изборима, као и да ли ће то бити страначка или ванстранчка личност, рекао је председник Црне Горе и први човек Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је најавио да ће ускоро изаћи са предлогом кандидата, а није се изјаснио да ли ће се кандидовати, већ је истакао да за то још увек има времена, пренео је РТЦГ.

– То што још увек нисмо саопштили име кандидата, не значи да на његовом дефинисању не радимо веома предано, већ као представници озбиљне политике сагледавамо све политичке аспекте, након чега ћемо изаћи са личношћу за коју верујемо да може победити на изборима – истако је лидер ДПС-а.

Он је навео да, након неколико истакнутих кандидатура са другог пола политичке сцене, опозиција жели да „обогати понуду кандидатима који ће понудити аргументе у прилог пуној посвећености националним интересима и достизању европског система вредности“.

– Имамо такве кандидате, као страначке и надстраначке, о којима разговарамо унутар опозиције и убеђен сам да ћемо доћи до једног или више кандидата који ће учествовати на председничким изборима – рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: Srbija Danas