Свет

ПРИПРЕМА СЕ МАСОВНА ОФАНЗИВА, ЕВО И ГДЕ!

Украјина је више пута говорила да планира напад на Крим, вероватно да би Западу показала резултате својих напора у прикупљању средстава.

Руски медији извештавају о планираном пролећном нападу на Крим, који припрема украјински војни командант Валериј Залужни. Офанзивна стратегија се развија заједно са америчким Министарством одбране, а руске трупе ће бити стациониране дуж одбрамбене линије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Офанзива ће се одвијати по харковском сценарију. Да би се украјинске снаге искрцале на леву обалу Дњепра у копненој операцији пуног обима, резерве Оружаних снага Украјине концентрисане су у Херсону, Никопољу, Марганцу и Запорожју ради постизања својих циљева.

Команда Оружаних снага Украјине, прикупља лака оклопна возила и понтонске прелазе за десант трупа у правцу Гора-Пристан, Аљошка, Нова Каховка и друга мања насеља.

Напомиње се, да је суштина тактике коју су развили Генералштаб Оружаних снага Украјине и Министарство одбране, акумулација резерви у Запорожју и Херсону, и њихово распоређивање у офанзиви по сценарију из Харкова.

Главни циљ војне операције је напад на Крим, наводе извори председника Украјине.

 

 

Извор: Wебтрибуне