Свет

ВЕОМА ТЕШКА СИТУАЦИЈА! Ако се не зауставе следи ОВО!

Тешка ситуација Оружаних снага Украјине на фронту одражава се на карактер сукоба. Скоро цела линија додира је у покрету.

Руске трупе полако али сигурно иду напред, приморавајући непријатељске трупе да искористе све нове резерве, које су биле намењене за такозвану „контраофанзиву“ на југу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово мишљење изнео је познати руски војни стручњак Јуриј Подољака.

Он је рекао да руска артиљерија снажно делује у Купјанску, а јуришне бригаде користе нову тактику у правцу Сватова и Кремене.

„Наши момци постепено потискују противничке снаге са новом тактиком, уништавајући их ватром тешке опреме и заузимајући већ суштински очишћена упоришта“, рекао је Подољака.

Експерт је такође нагласио, да деловања Оружаних снага Украјине на правцу Артемовск не иду добро. Непријатељ чак покушава да нападне у рејону насеља Часов Јар, јер схвата да ако се руске трупе не зауставе, ситуација може да се претвори у опкољавање и потпуни пораз.

„Води се веома озбиљна борба, непријатељ је бацио резерве из других праваца и то је јако добро. Пребацили су два елитна батаљона са запорошког правца, а један из Харкова. Односно, Артемовск значајно троши снаге непријатеља, а наши момци полако, али сигурно настављају да се крећу напред“, резимирао је Подољака.

 

 

Извор: Wебтрибуне