Свет

Алармантно! РУСИЈА ПОВЛАЧИ ПОТЕЗ који ће Америци везати руке

Руски аналог ХИМАРС-а је много моћнији од америчког МЛРС-а. О томе пише Суман Варандани, колумниста „International Business Times-а“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На међународној изложби наоружања „IDEX“ 2023, одржаној од 20. до 24. фебруара у Абу Дабију, Русија је представила свој модернизовани вишецевни ракетни систем „Торнадо-С“. Варандани наглашава, да је овај систем сличан ХИМАРС-у америчке производње.

Према званичном саопштењу „Ростеца“, јединица контролног система за МЛРС „Торнадо-С“ омогућава, да програмирате индивидуалну мисију лета за сваку појединачну ракету, које једним салвом, могу погодити неколико циљева ођедном. Домет испаљивања вођених ракета је више од 100 км, а тачност је 15-20 пута већа од оне код претходника „Торнадо-С“, МЛРС „Смерч“.

„На изложби наоружања ИДЕX 2023, Русија је такође демонстрирала гранате од 122 мм за Торнадо-С, које могу да униште циљеве у планинским областима. Такође, јавности је приказан и 57-милиметарски 53-експлозивни трасер пројектил УОР-281У“, пише колумниста.

Према Варанданију, руски аналог ХИМАРС-а је много моћнији од америчког МЛРС-а. Америчка опрема је прецењена, а чињеница да је Русија спремна да прода „Торнадо-С“ земљама Персијског залива, је веома узнемирујућа за САД.

 

Извор: Webtribune.rs