Свет

„Нападнути смо НАТО оружјем“

Руско министарство спољних послова објавило да су јучерашњи напади на руски регион Брјанск изведени НАТО оружјем.

„Украјински званичници су више пута признавали да се све њихове акције спроводе уз одобрење и подршку САД и других земаља НАТО-а. Убиства у Брјанској области су почињена употребом НАТО оружја“, наводи се, између осталог, у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У вези с тим, поставља се логично питање о квалификацији тих земаља као саучесница у таквим злочинима и као спонзора тероризма“, закључило је руско министарство.

Претходно се огласио и Кремљ. Наиме, портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да ће терористички напад у руској Брјанској области бити пажљиво истражен и да ће бити предузете све неопходне превентивне мере да се такви инциденти спрече.

„Јучерашњи терористички напад ће свакако бити детаљно истражен, а ми ћемо предузети неопходне мере да спречимо такве инциденте у будућности“, рекао је Песков на брифингу за новинаре, а пренео је Тас.

Михаил Подољак, саветник шефа кабинета председника Украјине Володимира Зеленског, поново је демантовао да је Украјина извршила било какве нападе на руској територији, пренео је британски лист „Гардијан“.

„Експлозије на критичним објектима; неидентификовани дронови који нападају регионе Руске Федерације; сукоби банди; напади на насељена места – све су то директне последице губитка контроле унутар Руске Федерације и последице рата. Украјина није умешана у унутрашње сукобе у Руској Федерацији“, рекао је Подољак.

Русија је јуче оптужила украјинске снаге за упад у њене границе који је Кремљ описао као тероризам, а раније ове недеље одбацила је Подољаково порицање да је Украјина лансирала беспилотне летелице на циљеве у Русији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Танјуг

Ознаке