Србија

ХИТНО! Од Вучића тражено да уведемо санкције Русији

Председник Србије Александар Вучић рекао је да Шведска од Србије тражила да уведе санкције Русији, после састанка са шведским министром Тобијасом Билстремом.

Одмах после састанка обратио се шеф шведске дипломатије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Шведске компаније запошљавају 10.000 људи, Србија припада Европскојн унији. Верујем да ће учесници на политичкој сцени остани на снажном стратешком путу“, рекао је министар Шведске.

Он се захвалио Вучићу на срдачном пријему.

Вучић је навео да му је част што је угостио Билстрема.

„Шведска је највећи економски партнер од свих нордијских земаља. Захвални смо шведским инвеститорима. Разговарали смо о великој српској дијаспори која ради и живи у Шведској. Поносни смо на успех наших људи у овој нордијској земљи и надамо се, наравно, да ће се вратити својој земљи. Размена са Шведском је учетворостручена“, истакао је Вучић.

Он је додао да је шведски министар тражио да уведемо санкције Русији.

„Увек смо били захвални Шведској на помоћи“, рекао је Вучић.

„Србија неће подржати чланство Косова у УН“
Вучић се осврнуо и на ситуацију на Косову и Метохији.

„Поновио сам да ће Србија испунити оно што смо рекли, али да Србија неће да подржи чланство Косова у УН. Данас је 10 година од усвајања Бриселског споразума, када формирате ЗСО, тек када то испуните, ми ћемо да радимо све друго. То је обавеза која постоји из 2013. године. Ми у Србији нисмо толико глупи. Чекамо да испуните оно што су ваше обавезе, онда ћемо да прионемо на посао и покажемо колико смо поуздан партнер“, казао је Вучић.

„Разумели смо поруке Шведске, да морамо да уведемо санкције Русији. Ми смо независна земља, и у складу са тим ћемо доносити одлуке. Још једном велико хвала на искрености и отворености. то је једини прави начин да саслушамо аргументе једни других и да се најбоље разумемо“, поручио је председник Александар Вучић.

 

Извор: Б92