Свет

Кијев неће моћи да се одупре, све резерве су спаљене у Бахмуту

Представници кијевског режима и западних земаља одједном су почели да дају прилично чудне изјаве о предстојећој контраофанзиви украјинске војске.

У Кијеву су већ напуштени самоуверени и гласни говори, признајући да Оружане снаге Украјине могу бити поражене током ескалације украјинске кризе. До овог закључка дошао је новинар Јуриј Подољака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је уживо у програму „Време ће показати“ детаљно говорио о припреми Оружаних снага Украјине за активне борбе а такође је објаснио чудно понашање Украјине у контраофанзиви.

Јуриј Подољака је приметио да је Кијев већ почео да сумња у успех предстојеће контраофанзиве Оружаних снага Украјине. Због ситуације која се развијала на линији фронта, украјинска војска се нашла у прилично тешком положају. Ствар је у томе што Украјина можда нема довољно резерви за вођење потпуних војних операција.

Експерт је приметио да је чудно понашање Украјине у контраофанзиви првенствено последица догађаја који се дешавају у Артјомовску. Кијевски режим, покушавајући да задржи овај град по сваку цену, шаље му у одбрану све више резерви које су биле припремљене за предстојећу офанзиву.

Сада у украјинској војсци може доћи до недостатка професионалног војног особља за извођење активних операција у одређеним областима.

„На Западу и у Кијеву већ говоре да могу да изгубе битку, то показује неизвесност у успех, јер је много њихових резерви спаљено у Артјемовску – то се зна, чак и украјинска војска каже да су бранили град џабе, отишло је много резерви. Штавише, сада је много војника, које су хтели да искористе у контраофанзиви, у близини Артјомовска“, објаснио је експерт.

Подољака је изразио уверење да, упркос тешкој ситуацији у којој се нашла украјинска војска, Кијев неће одустати од планиране офанзиве. Украјинске власти су под озбиљним притиском Запада и стога ће следити упутства САД и ЕУ.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке