Свет

Шокантни подаци! БРИТАНЦИ ДАЛИ ТАЧНУ БРОЈКУ РУСКИХ ЖРТАВА

Британци кажу да Руси имају великих проблема са моралом својих трупа

Британци тврде да су Руси досад имали укупно до 200.000 жртава. Иако се то у процени не наводи, вероватно је да процена британског министарства унутрашњих послова мисли на све жртве – убијене, рањене и нестале.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Британци кажу да Руси имају великих проблема са моралом својих трупа па тако имају и све више проблема са стварима невезаним директно за рат.

Док је Русија претрпела до 200.000 жртава од почетка инвазије на Украјину, значајна мањина њих била је узрокована неборбеним узроцима.

Дана 27. марта 2023. на руском Телеграму објављено је да је међу распоређеним руским снагама дошло до „приметно великог броја инцидената, злочина и смрти повезаних с конзумацијом алкохола“, пишу Британци.

– Други водећи узроци неборбених жртава вероватно укључују лоше вежбе руковања оружјем, прометне несреће и климатске болести као што је хипотермија. Руски команданти вероватно идентификују раширену злоупорабу алкохола као посебно штетну за борбени учинак – тврде Британци.

– Међутим, опијање конзумира велик део руског друштва, а оно се дуго сматрало прећутно прихваћеним делом војног живота, чак и током борбених операција – пишу Британци.

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs/Index.hr