Свет

УДАРНО! Напали су. Пало на десетине ракета

Јерусалим — Иранско министарство спољних послова осудило је данас израелске ракетне ударе на Либан и Газу.

Иран је нападе назвао “кршење суверенитета и територијалног интегритета Либана и грубо кршење међународног права и људских права угњетене палестинске нације“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ројтерс подсећа да су ракетни удари Израела дошли након што је из Либана и Палестине на Израел испаљено на десетине ракета, у знак омазде што је израелска полиција извршила рацију на јерусалимску џамију Ал-Акса и претукла муслимане који су унутра били окупљени ради молитве.

С друге стране, Израел је данас позвао Савет безбедности УН да осуди Либан и Хамас због ракета испаљених на Израел.

Наводи се да је милитантска група Хамас похвалила рактене ударе на Израел, али да није преузела одговорност, поред тога што Израел сматра да је та група испалила ракете из Газе. Додаје се да је редовна молитва петком у јерусалимској џамији Ал-Акса протекла без већих инцидената.

Раније ове недеље израелска полиција је извршила рацију у џамији Ал-Акса и тукла палестинске вернике, хапсећи и уклањајући стотине људи из тог религијског комплекса у, како су рекли, покушају да се уклоне исламски агитатори који су се наводно скривали у џамији.

Ројтерс додаје да муслимани широм света сматрају обавезом да се за време месеца рамазана остати преко ноћи у џамији и молити се.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг

Ознаке