Русија

ЗЕЛЕНСКИ ПРИЗНАО: Истина је, и то нам је свима јасно…

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је да је уверен у способност своје земље да одбије руску инвазију.

Зеленски је додао да се Украјина припрема за контранапад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у интервјуу за Аларабију, признао да је ситуација “изазовна“, али да се његова земља појачава за борбу.

“Не могу да опишем ситуацију као добру, али се боримо. Јачи смо него пре годину дана“, рекао је Зеленски.

Председник Украјине је умањио значај процурелих америчких докумената који се односу на контраофанзиву, истовремено изразивши уверење у њен успех, иако није изнео никакве детаље.

Зеленски је говорио и о ситуацији у граду Бахмуту, где украјинска војска води жестоке битке против руске паравојне формације Вагнер. Упркос томе што неки аналитичари кажу да град има малу стратешку вредност, Зеленски је остао при ставу да Украјина неће одустати од тог града на истоку Украјине, и позвао аналитичаре да ‘посете град како би разумели шта би се могло догодити и какве су претње.

“Немогуће је да одустанемо од Бахмута, јер ће то помоћи да се прошири фронт борбе и даће руским снагама и Вагнеру шансе да заузму више наше земље“, рекао је Зеленски и додао да ако Русија заузме Бхмут, то може да јој послужи као одскочна даска за напредовање на два већа града у Доњецкој области – Краматорск и Славјанск.

Зеленски је захвалио савезницима на подршци, али је истакао да они, помажући Украјини, помажу и сами себи.

“Истина је да се Русија неће зауставити на Украјини и то је свима јасно. Дакле, обраћам се нашим савезницима, подржите нас јер је ово пре свега јефтина цена коју морате да платите јер ће Русија ићи и даље од овога“, рекао је он и додао да се руски председник Владимир Путин бори за живот у Украјини, а не за своју земљу.

 

Извор: Б92