Србија

БУЈИЦА НОСИ АУТОМОБИЛ ПОПУТ ИГРАЧКЕ: Поплаве поново праве хаос, драматичне слике широм Србије (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин

Обилне падавине поново су направиле хаос широм Србије, а на друштвеним мрежама појавиле су се драматични снимци поплава.

У Новом Пазару водена бујица реке Трнавице носи аутомобил великом брзином као да је играчка, као и дрвеће које је невреме покидало.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Косјерићу су поплављене улице, а вода досеже до половине точкова камиона.

„Има ли краја овој катастрофи“

Корисници друштвених мрежа коментарисали су ову апокалипсу која траје већ данима и смењује по деловима Србије: „Шта ли смо ми толико Богу згрешили“, „Боже драги хоће ли икад ово време стати“, „Има ли краја овој катастрофи?“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење да Србији у наредна 24 сата прете нова изливања река пет река.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

На снази упозорење РХМЗ

– Наредних 24 сата на горњем току Јужне Мораве, као и на сливовима Власине, Ветернице, Јабланице и Пусте могућа су изливања мањих бујичних водотока – наводи се на сајту РХМЗ.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Након обилних падавина протеклих недеља и претходних дана излиле су се реке широм Србије, поплављене су куће, њиве, уништени путеви, а бујице су носиле све пред собом!

Милош Миленковић мајор полиције рекао је да су припадници Сектора за ванредне ситуације у координацији са надлежним службама на локалу и отклањају последице екстремних временских појава.

– Критична ситуација је у неколико локалних самоуправа поморавског округа, град Јагодина, општине Ћуприја, Деспотовац, Рековац, где смо имали преко 58 интервенција, црпљења воде у току јучерашњег дана. Такође, у Чачку је јуче било пријављено преко 200 домаћинстава, где су имали проблема са водом. Зајечарски округ, територија општине Сокобања и Бољевац, ту је и данас настављено црпљење воде. Од 26. маја, када су почели ови екстремни временски услови, до данас, проглашена је 21 ванредна ситуација на територији целе Србије. Успешно смо евакуисали 74 лица, а само у току јучерашњег дана, евакуисано је 19 лица са угроженог подручја – каже мајор Миленковић.

Извор: Блиц