Србија

ДОНЕТА ОДЛУКА: Ево шта ће бити са ухапшеним косовским полицајцима!

Полицајци су ухапшени 14. јуна на територији централне Србије.

Суд у Краљеву потврдио је оптужницу и донео одлуку да се тзв. косовски полицајци бране са слободе, саопштио је Виши суд у Краљеву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полицајци Б.С., Р.З. и Ш.М ухапшени су 14. јуна на територији централне Србије, а они су се данас појавили пред судом у Краљеву.

Првобитно им је био одређен притвор од 30 дана.

– Након што је спроведен претходни поступак и подигнута оптужница од стране Вишег јавног тужилаштва у Краљеву против осумњичених лица Б.С., Р.З. и Ш.М. због по једног кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348. ст. 4. у вези ст. 2 у вези ст. 1 Кривичног законика, ванпретресно веће Вишег суда у Краљеву је потврдило оптужницу против наведених окривљених и донело решење којим је окривљенима укинут притвор – наводи се у саопштењу Вишег суда у Краљеву.

Сва тројица су у тренутку хапшења били под пуном ратном опремом, наоружани са три аутоматске пушке, муницијом, мапама, ГПС уређајима и другом опремом.

Тројица припадника тзв. косовске полиције су службеним возилом марке „дачија дастер“ дошли до алтернативног прелаза Тресава-Батњик, оставили возило и наставили даље пешке путним правцем Орахово-Гњилица, где су лоцирани и ухапшени од посебне антитерористичке јединице МУП-а.

Извор: Srbija Danas