Србија

ДРАМА У СЈЕНИЦИ: Мештане извлаче и спасавају багерима, деца заробљена у кући (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин

Поплаве направиле хаос

Киша јаког интензитета која је падала око сат времена напунила је корито реке Грабовице која се излила у самом центру града, непосредно уз само шеталиште. Поплављено је читаво насеље, вода је у висини 1,5 метара и ушла је у бројна домаћинства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Четворо малолетне деце ми је било само у кући. Вода је брзо надолазила. Стигао сам само да двоје близанаца од осам година пренесем пешке преко воде. Две старије ћерке су се уз помоћ хуманих људи евакуисале. Супруга и ја ништа нисмо стигли од ствари да изнесемо, а вода полако продире у просторије. Река стално надолази, плашимо се да ће штета бити огромна. Ово је други пут ове године како смо поплављени. На жалост, на терену још увек нема ни спасилаца ни представника комуналних предузећа. Појавили су се неки који имају грађевинске машине како би спасили грађане и буквално их стављамо на кашике багера и тако их превозимо на суво – казао је један мештанин.

Председник општине Сјеница Муниб Мујагић казао је да се огромна количина кише за кратко време сручила и да се осим реке Грабовице излио и поток Туховац и Медорачки поток.

– Поплављених домаћинстава има и уз ова два водотока. На жалост наше могућности су мале. Чинимо све што је у нашој моћи. Пунимо џакове песком. Надлежне службе излазе на терен али изгледа да је ово постала наша стварност са којом ћемо морати да се навикнемо да живимо – казао је први човек општине Сјеница.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 192.RS (@192_rs)

Он је додао да ће комисије за процену штете изаћи на терен али да без помоћи државе тешко да ће моћи сами да се изборе.

Снажно невреме није заобишло ни горњомилановачку општину које је онеспособило путни правац од Чачка кад селу Прањани због обилне количине воде и камења на коловозу. Такође погођена су и села Коштунићи, Леушићи, Брезна и Теочин у овој општини.

Велика количина падавина слила се и на део ужичке територије, где је само на на превоју Кадињача пало преко 30 литара кише по метру квадратном за само 20 минута.

Извор: drugacije.srbijadanas.com